Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΟΥΝΑΣ: Ένα καλά κρυμμένο εμπόριο θανάτου


ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΟΥΝΑΣ: Ένα καλά κρυμμένο εμπόριο θανάτου


«Στις βιτρίνες δεν βλέπεις παρά μόνο το αποτέλεσμα. Ένα καλά κρυμμένο μυστικό κρυφοκοιτάζει πίσω από τα καθαρά τους τζάμια. Πνιγμένο στο αίμα, τις κραυγές αγωνίας και τρόμου εκατομμυρίων ζώων. Ζώων που θα μεγαλώσουν έγκλειστα, θα εκτραφούν συστηματικά και θα γδαρθούν σε νεαρή ηλικία για το τρίχωμά τους. Το τρίχωμά τους που έτσι απλά το αποκαλούμε γούνα. Που με θράσος το μετατρέπουμε σε τετραγωνικά μέτρα για να διακοσμήσουν με τη σειρά τους τα κορμιά γυναικών, αντρών και παιδιών.

Η παραγωγή της γούνας είναι ασταμάτητη και αιματοβαμμένη πέραν κάθε φαντασίας. Ο εγκλεισμός, η εκτροφή, το γδάρσιμο των γουνοφόρων ζώων είναι γεγονός και κανείς πλέον δεν πρέπει να το αμφισβητήσει. Για χρόνια η τεράστια αυτή βιομηχανία προσπαθεί να κρατήσει μακριά από τα μάτια του κόσμου την απεχθή διαδικασία παραγωγής της.
Για χρόνια η ίδια αυτή αιματοβαμμένη βιομηχανία πλουτίζει πουλώντας προϊόντα θανάτου και εξαπάτησης σε αδαείς καταναλωτές που με χαρά δίνουν τα χρήματα τους στους καλοντυμένους φονιάδες, τους οποίους το κράτος επιδοτεί με 8.000.000 ευρώ το χρόνο. Κανείς και πουθενά πλέον δεν έχει την ανάγκη της γούνας για κανέναν απολύτως λόγο παρά μόνο για την ικανοποίηση της ματαιοδοξίας του. Άμεση παύση της εκτροφής γουνοφόρων ζώων. Πεισματική άρνηση σε όλα τα προϊόντα γούνας. Καμία ανοχή στους παραγωγούς και τους πωλητές γούνας.

Είναι ανεπίτρεπτο πλέον να ζει ο καθένας στην άγνοια. Η άγνοια είναι συναίνεση. Η συναίνεση είναι ενοχή.
Η γούνα είναι φόνος και ο φόνος θα σταματήσει».

Δράση Ενάντια στη Γούνα