Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΚΑΙ OI ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΩΝ WIKILEAKS

Τι κρύβεται πισω απο την δήλωση του Θ. Πάγκαλου οτι απειλειται η ζωη του?

Γιατί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε μια τόσο γελοία δήλωσει που φυσικά έκανε πάταγο λόγω τη γελοιότητάς της?
Μήπως ο Θ. Πάγκαλος θέλησε με αυτό τον τρόπο να αποσπάσει την προσοχη όλων απο κάτι άλλο?
Διαβάστε στο άρθρο της Κυριακάτικης Καθημερινής παρακάτω αυτό που ήθελε να αποσιωπίσει!!!




Hμερομηνία δημοσίευσης: 22-03-11
Κυβερνητική αμηχανία λόγω των Wikileaks

Του Κωνσταντινου Zουλα
Με το επιχείρημα ότι «πρόκειται για διαρροές σχολίων και όχι υπεύθυνες αιτιάσεις και συγκεκριμένα ζητήματα» η κυβέρνηση απέφυγε χθες να λαβει οιαδήποτε θέση έναντι των αποκαλύψεων των Wikileaks για την Ελλάδα που έφερε στο φως της δημοσιότητας η «Κ». Αντίδραση μάλλον αναμενόμενη, καθώς στην αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε να απαντήσει π. χ. αν ο κ. Θ. Πάγκαλος όντως πιστεύει ότι «ο σημερινός πρωθυπουργός δεν κάνει για ηγέτης», αν ο κ. Χρυσοχοΐδης «υποψιάζεται ότι η Ελλάδα έχει γίνει βάση υποστήριξης της διεθνούς τρομοκρατίας» και αν ο κ. Παπανδρέου «λαϊκίζει αλλάζοντας διαρκώς τις θέσεις του». Διότι αυτά ήταν μερικά μόνον απο τα δεκάδες απόρρητα τηλεγραφήματα τα οποία πρώην Αμερικανοί πρέσβεις έστελναν στην Ουάσιγκτον μεταφέροντας όχι μόνον δικές τους κρίσεις, αλλά και μαρτυρίες Ελλήνων υπουργών από συναντήσεις μαζί τους. ζ«Οποιεσδήποτε διαρροές οποιωνδήποτε πρεσβειών δεν μας αφορούν», είπε ο κ. Γ. Πεταλωτής. Χαρακτήρισε μάλιστα «πάγια θέση» της κυβέρνησης να μη χαρακτηρίζει και να μη σχολιάζει ανάλογες πληροφορίες, υπενθυμίζοντας εμμέσως και τη «σιωπή» που είχε τηρήσει στην περίπτωση των απαξιωτικών απόψεων τις οποίες φερόταν να είχε εκφράσει ο κ. Χρυσοχοΐδης για την ΕΥΠ.



Να υποβαθμίσουν τη σημασία των αποκαλύψεων έσπευδαν κατ’ ιδίαν και αρκετοί υπουργοί. Ο δε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποστασιοποιήθηκε με τη φράση «το τι λένε οι Αμερικανοί μεταξύ τους αφορά εκείνους και όχι εμάς», χωρίς ωστόσο να αρνείται τη βασική αποκάλυψη που τον αφορούσε. Οτι δηλαδή το 2008 είχε εκμυστηρευθεί στον τότε Αμερικανό πρέσβη ότι κατά την άποψή του οι Σκοπιανοί θα έπρεπε να μπορούν να χρησιμοποιήσουν όποια ονομασία ήθελαν. Κάτι που σημειωτέον ο κ. Πάγκαλος επιβεβαίωσε σε χθεσινή εκπομπή (Μega) προκαλώντας την άμεση απάντηση της N. Δ. που του καταλόγισε ότι προσφέρει όπλα «στην προπαγάνδα των Σκοπίων», καλώντας τον κ. Παπανδρέου να τον αποπέμψει.



Τέλος, σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις που αφορούσαν τη Ν. Δ., η κ. Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε δικαιωμένη διότι, όπως ισχυρίστηκε (Real), απεδείχθη ότι ο κ. Σαμαράς ήταν πλέον φιλοαμερικανός από ό, τι καταλογιζόταν σε εκείνη. Εξέφρασε επιπλέον την άποψη ότι και στην ενδοκομματική μάχη της διαδοχής της υπήρξε «μια ευρύτερη συνωμοσία» σε βάρος της, υποννοώντας ότι ο κ. Σαμαράς εξελέγη με τη βοήθεια της Ουάσιγκτον.